web 2.0

- alt alt for dyrt!

Det er sjældent jeg tager på café - det skyldes nok til dels at der ikke er nogle rigtige hyggelige steder i nærheden af hvor jeg bor og samtidig så er det min dyrekøbte erfaring at det er alt for dyrt, i forhold til hvad man får!

Men engang imellem hænder det at jeg får forvildet mig på café - jeg har tidligere været på flere forskellige caféer på Frederiksberg - men denne gang ville tilfældet, at jeg skulle til Nørreport.

Egentlig var det ikke meningen jeg skulle på café - men jeg kom forbi en café der så hyggelig ud, og samtidig reklamerede de for morgenbuffet med brød, pålæg, ost, marmelade, frugt, æg og kaffe/the - til blot 39 kr.

Jeg var nysgerrig efter at finde ud af hvad man kan få for 39 kr. - og dels var det hundekoldt og jeg havde rigtig meget lyst til at komme ind i varmen.

Stedet var rigtig hyggeligt indrettet - spartansk, godt farvevalg, højt til loftet, og bortset fra en gruppe studerende var der ganske fredeligt.

Jeg fandt et hjørne ud mod gaden, hvorfra jeg kunne nyde varmen, og følge med i livet udenfor. Jeg synes det er ganske interessant kun at kunne se de forbipasserendes bevægelser, reaktioner og handlinger - men ikke kunne høre stemmen, betoningen eller hvad der tales om.

Bag vinduet kunne jeg følge med - uden at blive inddraget, - men blot registrerer. Når lyden ikke definerer situationen, skærper det opmærksomheden på detaljer som jeg ellers ikke ville have bemærket, og forstærker situationerne og handlingerne. 

Fra min plads lagde jeg mærke til en mor med en barnevogn - moren tog barnets bare hånd forsigtigt op til sin mund og pustede. Hele situationen - mores ansigt, barnets udtryk og hånden det blev pustet på, var meget rørende, varm og livsbekræftende. De bemærkede ikke mig, - men jeg bemærkede dem, og blev rørt.

Jeg blev hurtig trukket tilbage til virkeligheden af tjeneren, der ganske høfligt gjorde opmærksom på sig selv. Jeg bad om buffeten, som jo var den jeg var blevet nysgerrig på og var kommet for og så en Chai-latte. Jeg kan ligeså godt indrømme det - jeg er vild med Chai-latte! "Det bliver 82 kr." - sagde stemmen". Et øjeblik stod jeg som forstenet - betalte så, men undrede mig.

 Hen og finde menukortet - og ganske rigtig 43 kr. for en kop Chai-latte! Jeg var rystet! og samtidig irriteret over jeg ikke havde undersøgt det inde. Samtidig fortalte jeg mig selv, at det var ok, for det var jo nok fordi det var et af de her store store glas, som jeg tidligere har fået, når jeg har bestilt Chai-latte på Frederiksberg.

Som regel får man hvad man betaler for - så et eller andet sted forventede jeg at der var harmoni mellem varen og prisen.

Men nej - en sølle almindeligt lille glas!! Det var godt nok voldsomt!

Jeg kiggede mig omkring, der var en del mennesker derinde der bestilte friskpresset juice, store kopper kaffe, crossaint og jeg tænkte om de i forvejen kendte priserne og accepterede at det var en del af det, når man går på café, eller om de ligesom mig blev vældig overrasket når de skulle betale. Jeg blev der ikke længe nok til at finde ud af det.

Jeg bestemte mig for at nyde min ekstrem dyre kop Chai og min morgenbuffet.

Chai-latten var ikke imponerende - om det var prisen der påvirkede min smagsoplevelse er ikke til at sige.

Trods det var ganske hyggeligt, så synes jeg alligevel det var alt alt for dyrt, og endnu engang blev jeg bekræftet i hvorfor det er at mine veninder og jeg mødes privat, og ikke på café.

Hvilke oplevelser og erfaringer har du med café besøg? 

Tags: ,

hverdag

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading