web 2.0

- 83.233 muligheder

83.233 – er egentlig blot et tal. Afhængig af hvad tallet er udtryk for kan det både være stort og lille. I det her tilfælde er det et stort tal – faktisk et rigtig rigtig stort tal. Det var det tal der stod på oversigten i programmet, hvor jeg gemmer vores foto. Det er altså antallet af billeder vi har taget gennem tiden. Dvs. i den tid vi har haft digitalkamera! Det er ikke bare foto, det er øjeblikke, situationer, mærkedage, dagligdage, begivenheder, oplevelser og rejser vi har været på. De er vidnesbyrd om de fantastiske oplevelser vi har haft gennem tiden. Billederne er sorteret med årstal og måned, og langsomt får jeg også skrevet lidt tekst til dem, hvem der er på og hvor billederne er taget. Det er tidskrævende og langsommeligt, men rigtig hyggeligt.  Mere...

Tags:

foto

- en skøn søndag

Sove længe, brunch og forberedelse af den kommende sæson - det er overskriften denne dejlige søndag.

Det er sjældent jeg kan og har mulighed for at sove længe, men i dag var det formiddag før vi krøb ud af sengen og op til et flot snedækket have. Dejligt! En dejlig sløv, rolig og afslappende søndag var i vente, en søndag med søndagsbrunch, stearinlys og hygge. Disse rolige dage, hvor intet skal nås og vi bare kan tusse rundt er rigtig dejlige. Vi har længe været alt for gode til at få fyldt kalenderen op, og har haft alt alt for travlt. Vi har besluttet at vi ikke vil have så mange planlagte aktiviteter, men mere lade vejret, mulighederne og lysten bestemme dagene.

De lyse timer er taget til, februar står på spring og den kommende sæsons grøntsager skal til at forberedes. Af erfaring ved vi at forspiring af frøene skal ske tidligt, og allerede her i slutningen af januar, da det ellers hurtigt bliver for sent. I dag fik vi taget hul på projektet. Basilikum, dild, tomater, peberfrugt, chili, purløg og persille er sat til forspiring...50 små potter blev det til. Tomaterne er sat køligt og mørkt, klar til at blive sat i gang. De øvrige har fået plads i "vuggestuen" - vores aflagte akvarium som fungerer som drivbænk den første tid.

Mere...

Tags:

haven

.. bare jeg havde grønne fingre

Jeg er vokset op med have og hvad der dertil hører af græsslåning, omlægning af bede og ukrudtsbekæmpelse på knæ og bevæbnet med en lille skovl. Da jeg var barn var jeg heldig at få fat i nogle gamle vinduer og byggede mit eget drivhus. Jeg havde da også et lille stykke jord, hvor jeg forsøgte at få gulerødder og kartofler til at gro. Jo jeg har lige siden jeg var ganske lille godt kunne lide ideen om at kunne gå ud i haven og hente sine egne afgrøder. Jeg har bare aldrig synes at udbyttet stod mål med mine anstrengelser!

I mange år har jeg fravalgt at få noget som helst til at gro. Så spændende synes jeg heller ikke det er at vende vores lerjord manuelt med en spade, og bruge den ene time efter den anden på at få bugt med ukrudtet. Jeg er nu, ligesom mange andre, blevet inspireret af Frilandshaven og Bonderøven, og har da også flere gode havebøger stående i reolen ligesom selvforsynings håndbogen har fundet vej. Jeg kan rigtig godt lide tanken om selvforsyning og det simple og enkle, og jeg har ikke opgivet projektet endnu.  Mere...

Tags:

haven

Love Link Lørdag

Som ny og helt grøn blogger, henter jeg inspiration, tips og gode ideer på nogle af de blogge, som jeg løbende følger med i.

En af dem er MammaMias blog. Det var en af de første blogs jeg kiggede på da jeg gik på opdagelse i blogland, og ramte tilfældigt siden da jeg søgte efter inspiration og hjælp som ny blogger. På MammaMia fandt jeg "Hjælp! Jeg er ny blogger" listen, som kan anbefales til dig, som måske også overvejer at forsøge sig som blogger.  Mere...

Tags:

love links